~CoMe tAlk HeRe...lalala~

Powered by Blogger.

Friday, January 7, 2011

~BiOgrAfi PeNuLis: WaJaH~



Assalamualaikum...
di waktu petang yang dihujani dengan kabus-kabus hujan, aku keluar dari rumah untuk ke UM dengan tujuan berjumpa dengan lecterur aku untuk bertanyakan tentang tesis yang aku ingin sediakan untuk sem ini, tapi harapan aku hampa..
aku tidak dapat bertemu dengannya...
tapi aku tidak berputus asa...
aku masih ada satu niat lain, iaitu ke LIBRARY...
yeeehaaaa...
best juga pegi library ni...sebabnya:

1- sangatlah sejuk, macam kat obesi plak ase,,,
2-sangat nyaman dan tenang, sebab tiada gangguan bising
3-aku dapat tengok banyak sangat buku, aku suka tengok je, baca tak pernah habis pun..hehehe..
4- suka pinjam buku, boleh pinjam sendiri, tak payah tunggu pekerja kat situ yang buat, aku suka scan buku tu..hehhee
5-bila rasa lapar or dahaga, aku boleh topup air kat library..boleh tekan2 air, pilih je nak air pe..tapi kena masukkan duit la..sape nak bagi free...
.......
yang sebenarnya..tadi aku pergi library sebab nak cari buku yang berkaitan dengan asigment aku seperti yang aku bagi tahu pada entry lepas..hoho..last2 ape yang aku cari tak ada pon, godek2 punya godek aku jumpa yang lain...
lepas tu aku cari pula buku berkaitan penulisan biografi sebab sem ni aku amik Penulisan Biografi dengan Datuk Latif..
ha...
inilah bukunya..jeng3..
-
-
-
-
Biografi penulis: wajah, edisi ketiga

bersemangat aku nak baca...tapi mak ai..tebal nak mampus buku ni..pinjam je lah,kalau rajin aku baca la..haha
dalam buku ni terdapat 139 BIOGRAFI PENULIS, yang terdiri daripada penulis2 profesional dan juga SASTERAWAN NEGARA...
buku terbitan DBP ni banyak di Library UM, so sesiapa nak dapatkan maklumat mengenai penulis2 di Malaysia, bolehlah datang ke Library UM, wah..bagus plak aku neh promote buku di Library UM..hehe..(perasan la aku ni bagus sangat ye, tak mengapalah, lau tak suka tak apa..hehehe)
ok..itu saja yang aku rase nak share ngan korang yang sudy baca entry aku ni....
ok c u all...

2 comments:

ilham_un on January 7, 2011 at 9:57 PM said...

oit makcik.i baru nak cr buku tue.ada lagi x?
lau xde nak pinjam yer....
i punya tesis biografi.

kiera syakirah on January 8, 2011 at 3:36 AM said...

owh...yeke..banyak lagi buku tue la mak cik..

Post a Comment

Friday, January 7, 2011

~BiOgrAfi PeNuLis: WaJaH~



Assalamualaikum...
di waktu petang yang dihujani dengan kabus-kabus hujan, aku keluar dari rumah untuk ke UM dengan tujuan berjumpa dengan lecterur aku untuk bertanyakan tentang tesis yang aku ingin sediakan untuk sem ini, tapi harapan aku hampa..
aku tidak dapat bertemu dengannya...
tapi aku tidak berputus asa...
aku masih ada satu niat lain, iaitu ke LIBRARY...
yeeehaaaa...
best juga pegi library ni...sebabnya:

1- sangatlah sejuk, macam kat obesi plak ase,,,
2-sangat nyaman dan tenang, sebab tiada gangguan bising
3-aku dapat tengok banyak sangat buku, aku suka tengok je, baca tak pernah habis pun..hehehe..
4- suka pinjam buku, boleh pinjam sendiri, tak payah tunggu pekerja kat situ yang buat, aku suka scan buku tu..hehhee
5-bila rasa lapar or dahaga, aku boleh topup air kat library..boleh tekan2 air, pilih je nak air pe..tapi kena masukkan duit la..sape nak bagi free...
.......
yang sebenarnya..tadi aku pergi library sebab nak cari buku yang berkaitan dengan asigment aku seperti yang aku bagi tahu pada entry lepas..hoho..last2 ape yang aku cari tak ada pon, godek2 punya godek aku jumpa yang lain...
lepas tu aku cari pula buku berkaitan penulisan biografi sebab sem ni aku amik Penulisan Biografi dengan Datuk Latif..
ha...
inilah bukunya..jeng3..
-
-
-
-
Biografi penulis: wajah, edisi ketiga

bersemangat aku nak baca...tapi mak ai..tebal nak mampus buku ni..pinjam je lah,kalau rajin aku baca la..haha
dalam buku ni terdapat 139 BIOGRAFI PENULIS, yang terdiri daripada penulis2 profesional dan juga SASTERAWAN NEGARA...
buku terbitan DBP ni banyak di Library UM, so sesiapa nak dapatkan maklumat mengenai penulis2 di Malaysia, bolehlah datang ke Library UM, wah..bagus plak aku neh promote buku di Library UM..hehe..(perasan la aku ni bagus sangat ye, tak mengapalah, lau tak suka tak apa..hehehe)
ok..itu saja yang aku rase nak share ngan korang yang sudy baca entry aku ni....
ok c u all...

2 comments on "~BiOgrAfi PeNuLis: WaJaH~"

ilham_un on January 7, 2011 at 9:57 PM said...

oit makcik.i baru nak cr buku tue.ada lagi x?
lau xde nak pinjam yer....
i punya tesis biografi.

kiera syakirah on January 8, 2011 at 3:36 AM said...

owh...yeke..banyak lagi buku tue la mak cik..

Post a Comment

 

. Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino