~CoMe tAlk HeRe...lalala~

Powered by Blogger.

Sunday, January 16, 2011

~AKU INI WANITA~


Assalamualaikum

wah..wah..abg Ben dah buat segmen terbaik untuk golongan wanita..yahooo..rasa bangga jadi wanita ni, macam dihargai pula..(kerana dirimu begitu berharga) wah wat ayat iklan plak an..
ok tanpa melengahkan masa, aku nak join segmen abg Ben ni..
lau nak join mestilah kena ikut sayarat an..pe lagi
mari kita mulakan...

Syarat2nya:

1. sila letakkan Header Ben Ashaari

2. tajuk : AKU IN WANITA dan linkan ke entri ini.

3. Ceritakan atau luahkan perasaan anda terutama mereka yang bergelar ibu yang mana ramai para suami kurang prihatin tentang masalah mereka yang bergelar ibu yang terpaksa juga bekerja bagi membantu suami , atau suri rumah yang menjaga anak , mahupun mereka yang bergelar pelajar .. Tak lupa juga buat mereka yang kecewa dalam percintaan kerana ditipu dek lelaki .. LUAHKAN apa saja.. tapi jangan la over sangat yer.. cover cover la skit ..

ok..aku nak luahkan perasaan sebagai pelajar. apa yang aku rasakan selama menjadi seorang pelajar wanita yang tinggal di luar kawasan U, maknanya aku tak tinggal di kolej la kan. Aku tinggal di rumah sewa yang agak berdekatan dengan UM, dan aku berulang alik ke UM dengan motosikala aku yang cantik tu. Selama aku tinggal di rumah sewa ni, adalah seorang lelaki yang agak berumur (tua la an), tapi mata dia mak ai, memang keranjang, mengalahkan mata burung helang yang tajam tu, asal tengok pompuan je mesti tengok dari atas ke bawah, ada juga lelaki miang keladi segala miang lah yang boleh bertindak macam ni, dorang tak sedar ke ada isteri yang sedang menunggu di rumah pastu dah la jelingan dorang yang menggelikan tu sampai aku agak geli dan agak takut juga sebab takut terserempak dalam lif..takut sangat dia buat apa2 pada aku, lelaki tua miang memang tak boleh dijangka, harap2 dia tak muncul depan mata aku lagi seperti selalu.. kalau tak jangan haraplah aku akan naik lif dengan lelaki tua tu..eee..geli geleman plak bila nak cerita ni pon...wahai lelaki yang dah berumur tu..sedarlah diri sikit.."KUBUR KATA MARI RUMAH KATA CHOW LA JAUH2" . aku nak cerita ni supaya student2 perempuan yang tinggal di luar kawasan kolej tu berhati-hatilah ketika berjumpa lelaki yang macam ni.

4. panjang..tidak kurang 100 patah perkataan..TIDAK KURANG yer..
5. Nasihat untuk lelaki

ok nasihat kepada lelaki di luar sana, yang sudah berkahwin atau yang nak berkahwin atau yang masih bujang, jagalah mata kalian semua supaya perempuan tak gerun nak hidup kat atas muka bumi ni kerana perempuan adalah sebahagian daripada hidup lelaki kerana tiada perempuan maka tidak indah dunia ni.( hehe.. lebey suda). tapi betul juga..tengok isteri kat rumah suda....

6. sila pastekan url anda di ruangan komen ini.

SELESAI SUDA..

C U ALL...




5 comments:

||aLeaSaRa|| on January 16, 2011 at 11:21 PM said...

yuhuu nice n3 suka!kite dulu masa bujang duk usj,subang jaya.pyalah tkt ramai lelaki mata keranjang,tgk mcm kite telanjang.pnh kena kjr ngan kereta,pnh diambil gambar secara curi,pnh dikejar 1 group mat motor di sunway pyramid sampai terpaksa sembunyi kat toilet,menjerit pggl pak guard.sis pun pandai2 jg diri ye!

kiera syakirah on January 16, 2011 at 11:39 PM said...

oo yeke?memmang ramailah manusia yang bernama lekai bermata keranjang ni ye..awak lagi teruk la dari saya...saya ni jenis berani sket tu susah,pak cik tu selalu tengok saya macam lah saya ni x pakai baju..geram gile..saya geram sgt saya jeling tajam kat dia..awak pun ati2 lah ye..papehal awak menjerit kuat2 biar dia gelabah, jangan slalu jalan sorang2 ye..

FaKArePa!n on January 17, 2011 at 3:06 AM said...

terjebak kat sini dari segmen ben ashaari.. ehhe

Lulu caldina on January 17, 2011 at 4:54 AM said...

jaga diri baik-baik..huhu lelaki makin tua makin menjadi..*gatal

kiera syakirah on January 17, 2011 at 5:27 AM said...

thanks sebab terjebak kat cni..hehe
lulu...ok.thanks memang betol ckap lulu tu.i hate dats MAN.

Post a Comment

Sunday, January 16, 2011

~AKU INI WANITA~


Assalamualaikum

wah..wah..abg Ben dah buat segmen terbaik untuk golongan wanita..yahooo..rasa bangga jadi wanita ni, macam dihargai pula..(kerana dirimu begitu berharga) wah wat ayat iklan plak an..
ok tanpa melengahkan masa, aku nak join segmen abg Ben ni..
lau nak join mestilah kena ikut sayarat an..pe lagi
mari kita mulakan...

Syarat2nya:

1. sila letakkan Header Ben Ashaari

2. tajuk : AKU IN WANITA dan linkan ke entri ini.

3. Ceritakan atau luahkan perasaan anda terutama mereka yang bergelar ibu yang mana ramai para suami kurang prihatin tentang masalah mereka yang bergelar ibu yang terpaksa juga bekerja bagi membantu suami , atau suri rumah yang menjaga anak , mahupun mereka yang bergelar pelajar .. Tak lupa juga buat mereka yang kecewa dalam percintaan kerana ditipu dek lelaki .. LUAHKAN apa saja.. tapi jangan la over sangat yer.. cover cover la skit ..

ok..aku nak luahkan perasaan sebagai pelajar. apa yang aku rasakan selama menjadi seorang pelajar wanita yang tinggal di luar kawasan U, maknanya aku tak tinggal di kolej la kan. Aku tinggal di rumah sewa yang agak berdekatan dengan UM, dan aku berulang alik ke UM dengan motosikala aku yang cantik tu. Selama aku tinggal di rumah sewa ni, adalah seorang lelaki yang agak berumur (tua la an), tapi mata dia mak ai, memang keranjang, mengalahkan mata burung helang yang tajam tu, asal tengok pompuan je mesti tengok dari atas ke bawah, ada juga lelaki miang keladi segala miang lah yang boleh bertindak macam ni, dorang tak sedar ke ada isteri yang sedang menunggu di rumah pastu dah la jelingan dorang yang menggelikan tu sampai aku agak geli dan agak takut juga sebab takut terserempak dalam lif..takut sangat dia buat apa2 pada aku, lelaki tua miang memang tak boleh dijangka, harap2 dia tak muncul depan mata aku lagi seperti selalu.. kalau tak jangan haraplah aku akan naik lif dengan lelaki tua tu..eee..geli geleman plak bila nak cerita ni pon...wahai lelaki yang dah berumur tu..sedarlah diri sikit.."KUBUR KATA MARI RUMAH KATA CHOW LA JAUH2" . aku nak cerita ni supaya student2 perempuan yang tinggal di luar kawasan kolej tu berhati-hatilah ketika berjumpa lelaki yang macam ni.

4. panjang..tidak kurang 100 patah perkataan..TIDAK KURANG yer..
5. Nasihat untuk lelaki

ok nasihat kepada lelaki di luar sana, yang sudah berkahwin atau yang nak berkahwin atau yang masih bujang, jagalah mata kalian semua supaya perempuan tak gerun nak hidup kat atas muka bumi ni kerana perempuan adalah sebahagian daripada hidup lelaki kerana tiada perempuan maka tidak indah dunia ni.( hehe.. lebey suda). tapi betul juga..tengok isteri kat rumah suda....

6. sila pastekan url anda di ruangan komen ini.

SELESAI SUDA..

C U ALL...




5 comments on "~AKU INI WANITA~"

||aLeaSaRa|| on January 16, 2011 at 11:21 PM said...

yuhuu nice n3 suka!kite dulu masa bujang duk usj,subang jaya.pyalah tkt ramai lelaki mata keranjang,tgk mcm kite telanjang.pnh kena kjr ngan kereta,pnh diambil gambar secara curi,pnh dikejar 1 group mat motor di sunway pyramid sampai terpaksa sembunyi kat toilet,menjerit pggl pak guard.sis pun pandai2 jg diri ye!

kiera syakirah on January 16, 2011 at 11:39 PM said...

oo yeke?memmang ramailah manusia yang bernama lekai bermata keranjang ni ye..awak lagi teruk la dari saya...saya ni jenis berani sket tu susah,pak cik tu selalu tengok saya macam lah saya ni x pakai baju..geram gile..saya geram sgt saya jeling tajam kat dia..awak pun ati2 lah ye..papehal awak menjerit kuat2 biar dia gelabah, jangan slalu jalan sorang2 ye..

FaKArePa!n on January 17, 2011 at 3:06 AM said...

terjebak kat sini dari segmen ben ashaari.. ehhe

Lulu caldina on January 17, 2011 at 4:54 AM said...

jaga diri baik-baik..huhu lelaki makin tua makin menjadi..*gatal

kiera syakirah on January 17, 2011 at 5:27 AM said...

thanks sebab terjebak kat cni..hehe
lulu...ok.thanks memang betol ckap lulu tu.i hate dats MAN.

Post a Comment

 

. Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino