~CoMe tAlk HeRe...lalala~

Powered by Blogger.

Sunday, January 9, 2011

~MaNuSia MeManG tAk PeRnAh PuAs~


Assalamualaikum....
wow...tengok title cam gempak je an...
tapi yang sebenarnya tak ade pape pon..
just nak share ngan korang memang manusia ni memang tak puas hati dengan pape je yang dorang nak...
so kat sini aku nak bagitahu pasal ANA RAFALI menang AJL semalam
huhuhu..
memang ramai lah yang tak berpuas hati dengan kemenangannya...
baru je ANA RAFALI diumumkan sebagai JUARA AJL...
tapi hari ni dah timbul datu fans kat facebook..
Apa pekdahnye lah dorang buat semua ni..
dapat duit ke??
dapat pahala ke??
dorang leh share trofi AJL ke??
haishhh....
sampai macam tu sekali manusia ni pendengki kan..
nak buat macam mana
dah rezeki dia..usaha dia..
so??
yang di luar sana...kalau nak menang AJL NI..
buatlah macam ANA RAFALI...
DOWNLOAD kat YOUTUBE sore korang yang subang2 tu..
hahha
kot ade penerbit yang dengar lagu korang tu, leh la wat album
tercalon AJL macam ANA RAFALI..
memang tuah badan la, ada bakat, ada suara,rupa..
so hak kita menyokong mana yang patut..mana yang betul..buklan sebagai PENDENGKI..
kalau tak puas hati senyap2 sudah lah..
tak rasa ke ape perasaan dia bila buat fan facebook macam tu..
ish3...
bagi aku lah an..lantak dia lah nak menang ke ...
sape menang pon aku tak kesah..
aku pun tak kan dapat pape pon.
kalau kita kutuk dia pun..kita yang dapat DOSA..
tapi..
dia yang dapat PAHALA..
so fair lah an bagi si pendengki itu
huhuhuhu...

KEDENGKIAN (HASAD) ITU SPERTI MAKANAN MASIN YANG SENTIASA MERAPUHKAN TULANG .
HASAD ITU JUGA SEPERTI PENYAKIT KRONIK YANG SELALU MEROSAKKAN TUBUH SECARA PERLAHAN-LAHAN HINGGA MEMBUSUK.
ADA UNGKAPAN:

" Tidak ada yang menyenangkan dari seorang pendengki, kerana ia akan selalu menjadi musuh dalam selimut"
DAN
" Celaka benar seorang pendengki, memulai dengan persahabatan dan mengakhiri dengan pembunuhan."

(Renung-renungkanlah..buat diriku juga)
.....................................................................................................

4 comments:

Lilyel on January 9, 2011 at 10:18 PM said...

woo, dia ke yang menang? tapi memang mengejutkan lah kalau dia yang menang. hihi

kiera syakirah on January 9, 2011 at 11:49 PM said...

ye la ly..memang dia menang..aku pun terkezutttt..apatah lagi rakyat malaysia yang len..hahahhaha

Qaseh dalia adelia on January 10, 2011 at 7:55 PM said...

biasa lah dear...manusia yg terlalu fanatik akan jadi mcm tu

kiera syakirah on January 11, 2011 at 2:58 AM said...

itulah..memang tak dinafikan..hehe

Post a Comment

Sunday, January 9, 2011

~MaNuSia MeManG tAk PeRnAh PuAs~


Assalamualaikum....
wow...tengok title cam gempak je an...
tapi yang sebenarnya tak ade pape pon..
just nak share ngan korang memang manusia ni memang tak puas hati dengan pape je yang dorang nak...
so kat sini aku nak bagitahu pasal ANA RAFALI menang AJL semalam
huhuhu..
memang ramai lah yang tak berpuas hati dengan kemenangannya...
baru je ANA RAFALI diumumkan sebagai JUARA AJL...
tapi hari ni dah timbul datu fans kat facebook..
Apa pekdahnye lah dorang buat semua ni..
dapat duit ke??
dapat pahala ke??
dorang leh share trofi AJL ke??
haishhh....
sampai macam tu sekali manusia ni pendengki kan..
nak buat macam mana
dah rezeki dia..usaha dia..
so??
yang di luar sana...kalau nak menang AJL NI..
buatlah macam ANA RAFALI...
DOWNLOAD kat YOUTUBE sore korang yang subang2 tu..
hahha
kot ade penerbit yang dengar lagu korang tu, leh la wat album
tercalon AJL macam ANA RAFALI..
memang tuah badan la, ada bakat, ada suara,rupa..
so hak kita menyokong mana yang patut..mana yang betul..buklan sebagai PENDENGKI..
kalau tak puas hati senyap2 sudah lah..
tak rasa ke ape perasaan dia bila buat fan facebook macam tu..
ish3...
bagi aku lah an..lantak dia lah nak menang ke ...
sape menang pon aku tak kesah..
aku pun tak kan dapat pape pon.
kalau kita kutuk dia pun..kita yang dapat DOSA..
tapi..
dia yang dapat PAHALA..
so fair lah an bagi si pendengki itu
huhuhuhu...

KEDENGKIAN (HASAD) ITU SPERTI MAKANAN MASIN YANG SENTIASA MERAPUHKAN TULANG .
HASAD ITU JUGA SEPERTI PENYAKIT KRONIK YANG SELALU MEROSAKKAN TUBUH SECARA PERLAHAN-LAHAN HINGGA MEMBUSUK.
ADA UNGKAPAN:

" Tidak ada yang menyenangkan dari seorang pendengki, kerana ia akan selalu menjadi musuh dalam selimut"
DAN
" Celaka benar seorang pendengki, memulai dengan persahabatan dan mengakhiri dengan pembunuhan."

(Renung-renungkanlah..buat diriku juga)
.....................................................................................................

4 comments on "~MaNuSia MeManG tAk PeRnAh PuAs~"

Lilyel on January 9, 2011 at 10:18 PM said...

woo, dia ke yang menang? tapi memang mengejutkan lah kalau dia yang menang. hihi

kiera syakirah on January 9, 2011 at 11:49 PM said...

ye la ly..memang dia menang..aku pun terkezutttt..apatah lagi rakyat malaysia yang len..hahahhaha

Qaseh dalia adelia on January 10, 2011 at 7:55 PM said...

biasa lah dear...manusia yg terlalu fanatik akan jadi mcm tu

kiera syakirah on January 11, 2011 at 2:58 AM said...

itulah..memang tak dinafikan..hehe

Post a Comment

 

. Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino