~CoMe tAlk HeRe...lalala~

Powered by Blogger.

Friday, January 14, 2011

~Blogger gegarkan 'U'~



Assalamualaikum...
wah...lambatnya aku nak join Ben Ashaari ni.
maklumlah, baru berjinak2 dalam dunia blogging ni
lagipun sekarang sibuk dengan tesis yang perlu disiapkan segera..
ok nak join juga segmen even da tertinggal bas dah pun..haha
lau nak join gak KLIK SINI.


kena lengkapkan ini:

BELAJAR MANA?JURUSAN?TAHUN?

UM, Kuala Lumpur.
jabatan Pengajian Media, Fakulti Sastera dan Sains Sosial
Dah tahun ke 3..hehe


ASAL MANA? UMUR?

Perak
23 Tahun la tahun 2011 tapi tak sampai lagi umur 23 tu.

KENAPA AMIK JURUSAN TU?

hoho..i like...sebab dulu nak jadi pengacara kat tv tu..tapi tak tahu lah sampai tak niat di hati ini
sebab sekarang dah berminat dalam penulisan, still dalam jurusan yang sama.


CITA-CITA...PEEWWITT..

Nak jadi penulis, tapi boleh ke? huhu..
lau tak boleh, jadi pengacara pun boleh. (boleh pulak macam tu..huhu..)
hehehhee...


ok..tadaa....



Thursday, January 13, 2011

~DaRi TV3 (Sri Pentas) ke RTM (Angkasapuri)..MenCaRi SeSuaTu YaNg BeLuM PaStI~


Assalamualaikum...
Mencari sesuatu yang belum pasti??
ya..memang pon..berpnat lelah merempit ke Sri Pentas berkonvoi bersama kawan2 aku...
memang apa yang dicari belum pasti ditemui..
Data atau statistik filem/drama/lagu daripada informer yang berkaitan di Sri Pentas dengan niat untuk menyiapkan asigment secepat mungkin..
tapi harapan yang dinantikan hampa...
kerana pihak yang berkenaan sedang MEETING...
SO
tak dapat jugalah nak siapkan asigment...salah kitorang juga, sebab pergi tanpa appointment...
tapi tak mengapa..still enjoy walaupun asigment tak siap..
sesuatu yang tak ditemui
TAPI
akhirnya ini yang kutemui...
bersnap2 di One Utama sambil menunggu sesuatu yang tidak pasti
hehe..
enjoy 4 dis pic...


One Utama Mall


background yang sama, nice sgt...



waaa...bulatnye mata aku..hehehe..


Dah berpenat lelah..pekena ais krim Baskin Robin..sgt sedapp..tapi tak habis pun.



dari kiri: Lily, cik awe, cik ude, aku(yang suka sgt wat thumbs up tu), n cik shitah..


waaaa...rare nye pic..hehe..like this pic.


semuanya dah sengal2 nye gaya sebab dah penat
tak tau nak posing mcm mana..hehe


memang sgt sengal semuanya

alo2..tomeynye semua..hehe


aucakkkk!!!cik ude ni tomey la..hehehehe...


akhirnya inilah destinasi terakhir K.I.T.A, RTM.



oh...akhirnya dah settle semua walaupun apa yang dicari tak dapat sepenuhnya..
Alhamdulillah...
dan InsyaAllah jika dipermudahkan, maka siaplah asigment Media dalam Konteks Global dan Lokal.
Amin...
............................................

Sunday, January 9, 2011

~MaNuSia MeManG tAk PeRnAh PuAs~


Assalamualaikum....
wow...tengok title cam gempak je an...
tapi yang sebenarnya tak ade pape pon..
just nak share ngan korang memang manusia ni memang tak puas hati dengan pape je yang dorang nak...
so kat sini aku nak bagitahu pasal ANA RAFALI menang AJL semalam
huhuhu..
memang ramai lah yang tak berpuas hati dengan kemenangannya...
baru je ANA RAFALI diumumkan sebagai JUARA AJL...
tapi hari ni dah timbul datu fans kat facebook..
Apa pekdahnye lah dorang buat semua ni..
dapat duit ke??
dapat pahala ke??
dorang leh share trofi AJL ke??
haishhh....
sampai macam tu sekali manusia ni pendengki kan..
nak buat macam mana
dah rezeki dia..usaha dia..
so??
yang di luar sana...kalau nak menang AJL NI..
buatlah macam ANA RAFALI...
DOWNLOAD kat YOUTUBE sore korang yang subang2 tu..
hahha
kot ade penerbit yang dengar lagu korang tu, leh la wat album
tercalon AJL macam ANA RAFALI..
memang tuah badan la, ada bakat, ada suara,rupa..
so hak kita menyokong mana yang patut..mana yang betul..buklan sebagai PENDENGKI..
kalau tak puas hati senyap2 sudah lah..
tak rasa ke ape perasaan dia bila buat fan facebook macam tu..
ish3...
bagi aku lah an..lantak dia lah nak menang ke ...
sape menang pon aku tak kesah..
aku pun tak kan dapat pape pon.
kalau kita kutuk dia pun..kita yang dapat DOSA..
tapi..
dia yang dapat PAHALA..
so fair lah an bagi si pendengki itu
huhuhuhu...

KEDENGKIAN (HASAD) ITU SPERTI MAKANAN MASIN YANG SENTIASA MERAPUHKAN TULANG .
HASAD ITU JUGA SEPERTI PENYAKIT KRONIK YANG SELALU MEROSAKKAN TUBUH SECARA PERLAHAN-LAHAN HINGGA MEMBUSUK.
ADA UNGKAPAN:

" Tidak ada yang menyenangkan dari seorang pendengki, kerana ia akan selalu menjadi musuh dalam selimut"
DAN
" Celaka benar seorang pendengki, memulai dengan persahabatan dan mengakhiri dengan pembunuhan."

(Renung-renungkanlah..buat diriku juga)
.....................................................................................................

Friday, January 14, 2011

~Blogger gegarkan 'U'~

11 comments

Assalamualaikum...
wah...lambatnya aku nak join Ben Ashaari ni.
maklumlah, baru berjinak2 dalam dunia blogging ni
lagipun sekarang sibuk dengan tesis yang perlu disiapkan segera..
ok nak join juga segmen even da tertinggal bas dah pun..haha
lau nak join gak KLIK SINI.


kena lengkapkan ini:

BELAJAR MANA?JURUSAN?TAHUN?

UM, Kuala Lumpur.
jabatan Pengajian Media, Fakulti Sastera dan Sains Sosial
Dah tahun ke 3..hehe


ASAL MANA? UMUR?

Perak
23 Tahun la tahun 2011 tapi tak sampai lagi umur 23 tu.

KENAPA AMIK JURUSAN TU?

hoho..i like...sebab dulu nak jadi pengacara kat tv tu..tapi tak tahu lah sampai tak niat di hati ini
sebab sekarang dah berminat dalam penulisan, still dalam jurusan yang sama.


CITA-CITA...PEEWWITT..

Nak jadi penulis, tapi boleh ke? huhu..
lau tak boleh, jadi pengacara pun boleh. (boleh pulak macam tu..huhu..)
hehehhee...


ok..tadaa....



Thursday, January 13, 2011

~DaRi TV3 (Sri Pentas) ke RTM (Angkasapuri)..MenCaRi SeSuaTu YaNg BeLuM PaStI~

4 comments
Assalamualaikum...
Mencari sesuatu yang belum pasti??
ya..memang pon..berpnat lelah merempit ke Sri Pentas berkonvoi bersama kawan2 aku...
memang apa yang dicari belum pasti ditemui..
Data atau statistik filem/drama/lagu daripada informer yang berkaitan di Sri Pentas dengan niat untuk menyiapkan asigment secepat mungkin..
tapi harapan yang dinantikan hampa...
kerana pihak yang berkenaan sedang MEETING...
SO
tak dapat jugalah nak siapkan asigment...salah kitorang juga, sebab pergi tanpa appointment...
tapi tak mengapa..still enjoy walaupun asigment tak siap..
sesuatu yang tak ditemui
TAPI
akhirnya ini yang kutemui...
bersnap2 di One Utama sambil menunggu sesuatu yang tidak pasti
hehe..
enjoy 4 dis pic...


One Utama Mall


background yang sama, nice sgt...



waaa...bulatnye mata aku..hehehe..


Dah berpenat lelah..pekena ais krim Baskin Robin..sgt sedapp..tapi tak habis pun.



dari kiri: Lily, cik awe, cik ude, aku(yang suka sgt wat thumbs up tu), n cik shitah..


waaaa...rare nye pic..hehe..like this pic.


semuanya dah sengal2 nye gaya sebab dah penat
tak tau nak posing mcm mana..hehe


memang sgt sengal semuanya

alo2..tomeynye semua..hehe


aucakkkk!!!cik ude ni tomey la..hehehehe...


akhirnya inilah destinasi terakhir K.I.T.A, RTM.



oh...akhirnya dah settle semua walaupun apa yang dicari tak dapat sepenuhnya..
Alhamdulillah...
dan InsyaAllah jika dipermudahkan, maka siaplah asigment Media dalam Konteks Global dan Lokal.
Amin...
............................................

Sunday, January 9, 2011

~MaNuSia MeManG tAk PeRnAh PuAs~

4 comments
Assalamualaikum....
wow...tengok title cam gempak je an...
tapi yang sebenarnya tak ade pape pon..
just nak share ngan korang memang manusia ni memang tak puas hati dengan pape je yang dorang nak...
so kat sini aku nak bagitahu pasal ANA RAFALI menang AJL semalam
huhuhu..
memang ramai lah yang tak berpuas hati dengan kemenangannya...
baru je ANA RAFALI diumumkan sebagai JUARA AJL...
tapi hari ni dah timbul datu fans kat facebook..
Apa pekdahnye lah dorang buat semua ni..
dapat duit ke??
dapat pahala ke??
dorang leh share trofi AJL ke??
haishhh....
sampai macam tu sekali manusia ni pendengki kan..
nak buat macam mana
dah rezeki dia..usaha dia..
so??
yang di luar sana...kalau nak menang AJL NI..
buatlah macam ANA RAFALI...
DOWNLOAD kat YOUTUBE sore korang yang subang2 tu..
hahha
kot ade penerbit yang dengar lagu korang tu, leh la wat album
tercalon AJL macam ANA RAFALI..
memang tuah badan la, ada bakat, ada suara,rupa..
so hak kita menyokong mana yang patut..mana yang betul..buklan sebagai PENDENGKI..
kalau tak puas hati senyap2 sudah lah..
tak rasa ke ape perasaan dia bila buat fan facebook macam tu..
ish3...
bagi aku lah an..lantak dia lah nak menang ke ...
sape menang pon aku tak kesah..
aku pun tak kan dapat pape pon.
kalau kita kutuk dia pun..kita yang dapat DOSA..
tapi..
dia yang dapat PAHALA..
so fair lah an bagi si pendengki itu
huhuhuhu...

KEDENGKIAN (HASAD) ITU SPERTI MAKANAN MASIN YANG SENTIASA MERAPUHKAN TULANG .
HASAD ITU JUGA SEPERTI PENYAKIT KRONIK YANG SELALU MEROSAKKAN TUBUH SECARA PERLAHAN-LAHAN HINGGA MEMBUSUK.
ADA UNGKAPAN:

" Tidak ada yang menyenangkan dari seorang pendengki, kerana ia akan selalu menjadi musuh dalam selimut"
DAN
" Celaka benar seorang pendengki, memulai dengan persahabatan dan mengakhiri dengan pembunuhan."

(Renung-renungkanlah..buat diriku juga)
.....................................................................................................

 

. Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino